We zitten momenteel in een wereld waar koophuizen als zoete broodjes over de toonbank vliegen. Wil je een huis kopen, dan moet je er snel bij zijn. Bezichtiging van 15 minuten met de makelaar en vervolgens binnen 48u een bod doen. Er volgen spannende dagen waarbij je twijfelt of je bod niet te hoog of te laag is. Een zinderende rollercoaster. De meeste mensen lezen de verkoopbrochure zorgvuldig en vertrouwen erop dat de daarop gepresenteerde informatie correct en volledig is. Zij doen op basis van de verkoopbrochure en de bezichtiging een bod.

Uit onze praktijk blijkt dat er weleens gevallen zijn waar in de verkoopbrochure iets wordt verkocht, dat achteraf juridisch niet blijkt te kloppen. Niet alle makelaars en notarissen checken het bestemmingsplan voordat ze iets verkopen of passeren.

Koop je een woning met diverse bijgebouw zoals en een “extra” woning of een B&B doe dan een bestemmingsplancheck bij TILO Advocaten en voorkom verassingen achteraf. Blijkt namelijk dat juridisch iets niet kan, dan loop je de kans dat je van de gemeente het gebruik moet staken, het gebouw moet afbreken of extra geld moet uitgeven om het te legaliseren.

Heb je al een aanschrijving van de gemeente ontvangen? Neem dan contact op met de TILO Advocaten voor juridische bijstand.