OVER TILO ADVOCATEN

TILO advocaten is een jong advocatenkantoor in Sittard. Zowel particulieren als ondernemers kunnen bij TILO advocaten terecht voor de behartiging van belangen op meerdere rechtsgebieden. Advocaten Ranka Timmers en Tim Loeffen staan open voor uitdagingen en durven op een vernieuwde manier naar oplossingen te zoeken om u te adviseren en te helpen bij een juridisch probleem.

UW ADVOCATEN

MR. RANKA TIMMERS

Advocaat

Ranka is na haar opleiding Rechten aan de Universiteit van Maastricht naar Amsterdam verhuisd. Daar werkte zij als bestuursrechtadvocaat bij een Amsterdams advocatenkantoor waar ze de belangen behartigde van zowel burgers als bedrijven op het gebied van het algemeen bestuursrecht, omgevingsrecht en handhavingsrecht. In 2020 besloot ze terug te gaan naar Limburg. Daar ging ze aan de slag als jurist bij de afdeling Veiligheid, Toezicht en Handhaving van een gemeente.

Ranka heeft ruime ervaring in het bestuursrecht en weet wat de beste aanpak is voor haar cliënten. Dat kan een praktische oplossing zijn of het voeren van een juridische procedure. Als geen ander kan ze haar cliënten van begin tot eind helpen in een bestuursrechtelijk traject. Hierbij is Ranka eerlijk en direct en durft zij af te wijken van het bekende. Haar passie voor het bestuursrecht prikkelt ze door op de hoogte te blijven van de laatste weetjes en door lid te zijn van een adviescommissie bezwaarschriften.

Ranka heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
– Bestuursrecht
– Omgevingsrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

MR. TIM LOEFFEN

Advocaat

Tim studeerde Rechten aan de Universiteit van Maastricht. Hij is afgestudeerd op het sociaal zekerheidsrecht, arbeidsrecht en (militair) gezondheidsrecht. Na zijn studie begon hij zijn loopbaan als verzuimmanager en hield hij zich vooral bezig met arbeidsrecht en ziekteverzuim. Daarna was hij werkzaam als advocaat en behartigde hij belangen van mensen op het gebied van bestuursrecht, gezondheidsrecht, letselschade en strafrecht. Ook heeft Tim ervaring opgedaan als jurist bij een middelgrote gemeente.

Tim heeft een directe en kritische instelling én hij houdt van humor. Dit zie je terug in hoe hij zijn cliënten helpt. Hij zoekt naar oplossingen waar niemand ze denkt te vinden. Daarbij is hij niet bang om de strijd met de tegenpartij aan te gaan. Maar een vriendelijke aanpak kan soms veel beter werken. Tim houdt het doel van zijn cliënten daarbij duidelijk voor ogen om tot het beste resultaat te komen.

Tim heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
– Sociaal-zekerheidsrecht
– Strafrecht
Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Tim is eveneens lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht.

HOE KUNNEN WIJ U HELPEN?

VOOR PARTICULIEREN

Bent u als particulier op zoek naar hulp voor uw juridisch probleem? Wij zoeken altijd naar de beste oplossing. 

VOOR ONDERNEMERS

Wij helpen u met (ingewikkelde) juridische trajecten waar u als ondernemer hulp bij nodig heeft. Uw doel is onze uitdaging. 

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP

Wij bespreken graag samen met u de mogelijkheden